Επίσημη η είσοδος του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Επίσημη η είσοδος του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Νέα εποχή για την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, καθώς επισημοποιήθηκε η είσοδος στο μετοχικό της σχήμα, του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος επιστρέφει στα τραπεζικά, μετά την αποχώρησή του από την Πειραιώς.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Παγκρήτιας Τράπεζας:

«Με επιτυχία και εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος έλεγχος στοιχείων της Παγκρήτιας Τράπεζας (due diligence – AQR) βάσει του Συμφώνου Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) που είχε υπογραφεί στις 29/11/2016 με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του να συμμετάσχει στο κεφάλαιο της Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής.

Κατόπιν τούτου η εταιρεία LYKTOS PARTICIPATIONS A.E. αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Αύξηση Κεφαλαίου της Παγκρήτιας, καταθέτοντας ήδη το ποσό της συμμετοχής της στον ειδικό λογαριασμό Αύξησης Κεφαλαίου της Τράπεζας, που της επιτρέπει να αποκτήσει ποσοστό 21,50% του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.
Από την πλευρά της η Τράπεζα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έκανε αποδεκτή τη συμμετοχή του Στρατηγικού Επενδυτή.
Παράλληλα και με βάση όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο, κατατέθηκε από το Στρατηγικό Επενδυτή αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή της σχετικής έγκρισης, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα δυναμική πορεία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο μέλλον».

Μπείτε κι εσείς στη μεγάλη παρέα των καιρόφιλων της Ελλάδας στο Facebook.