Δεν πάει το μυαλό σας: Ο λόγος που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απαγορεύεται να συνταξιδεύει με την οικογένειά του!

Δεν πάει το μυαλό σας: Ο λόγος που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απαγορεύεται να συνταξιδεύει με την οικογένειά του!

Σας φαίνεται λογικό; 

Κατά καιρούς, όλο και κάποιος κανόνας από το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας βγαίνει στη δημοσιότητα και μας βάζει στα άδυτα των αυστηρών γραμμών του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Αυτή τη φορά, μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, οι άμεσοι διάδοχοι του στέμματος απαγορεύεται να επιβιβάζονται στο ίδιο αεροπλάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν ανεπίσημο κανόνα, ο οποίος ακολουθείται εδώ και χρόνια προκειμένου να προστατευθεί η γενεαλογία και η σειρά των ακολούθων αν κάτι συμβεί κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Γούιλιαμ δείχνει να αγνοεί αυτή την «παράδοση» αφού τους τελευταίους μήνες πάντα συνταξιδεύει με την οικογένεια του, τόσο με τον Πρίγκιπα Τζορτζ που είναι τρίτος στη διαδοχή, όσο και με την Πριγκίπισσα Σάρλοτ που είναι τέταρτη.

Πρόκειται για μια κοινή απόφαση που πήραν με την Κέιτ, για πρώτη φορά, το 2014, όταν ταξίδεψαν στην Αυστραλία με τον ακόμα 9 μηνών, τότε, Πρίγκιπα Τζορτζ. Από τότε,την τηρούν κατά γράμμα, επαναπροσδιορίζοντας τους «κλειστούς» κανόνες της βασιλικής παράδοσης.

Για την ιστορία να πούμε πως οι προηγούμενες γενιές της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου της Βασίλισσας, κανόνιζαν τις επισκέψεις σε ξένες χώρες και κράτη χωρίς τη συνοδεία των παιδιών τους.

Πηγή: bovary.gr