Γονείς προσοχή! Μετά τη «Μπλε φάλαινα» συναγερμός για το «Salt and Ice Challenge» και προκαλεί εγκαύματα! (Video)

Γονείς προσοχή! Μετά τη «Μπλε φάλαινα» συναγερμός για το «Salt and Ice Challenge» και προκαλεί εγκαύματα! (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα πλέον, καθώς ο νέος διαδικτυακός φόβος είναι γεγονός και μετά την «Μπλε Φάλαινα», ονομάζεται «Salt and Ice Challenge». 

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου με την ενημέρωση που απευθύνει προς τους πολίτες, κυρίως τους γονείς, το CSI Institute, του Αντιστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

"Salt and Ice Challenge" – Νέο Διαδικτυακό Φαινόμενο
Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, κυρίως γονείς, για ένα νέο διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το τελευταίο καιρό άρχισε να γνωρίζει και η Ευρώπη.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται "Salt and Ice Challenge", και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube. Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.
Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.
Το "Salt and Ice Challenge", έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Πρόεδρος
Υπεύθυνος Ψυχολογίας

Εμμανουήλ Σφακιανάκης
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ
Ειδικός Ερευνητής – Πραγματογνώμων Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων

Καθηγητής Ιωάννης Ν. Νέστορος
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Νευροφυσιολογίας, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ

Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία.