Επιτέλους! Δείτε τι πρέπει να τρώτε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε! (video)

Επιτέλους! Δείτε τι πρέπει να τρώτε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε! (video)

Τέλος πια οι ενοχές! 

Ποιος δεν θα ήθελε να τρώει τα σουβλάκια του και να μην έχει έννοια τις πολλές θερμίδες που έχει; Κι όμως η λύση ήρθε απο ερευνητές στη Σουηδία και συγκεκριμένα από το πανεπιστήμιο Lund.

Σύμφωνα με έρευνα τους, υπάρχει ένα φρούτο το οποίο μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που καταναλώνουν φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά!

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Οι επιστήμονες έπειτα απο έρευνα που έγινε σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Μάλιστα τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν και άλλα είδη μούρων όπως τα μαύρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai. Όλα έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην υγεία μας, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα είναι αυτά που είναι πιο αποτελεσματικά!