Πήγε στο νοσοκομείο για κράμπες στα πόδια – Εκεί ανακάλυψε το απροσδόκητο…

Πήγε στο νοσοκομείο για κράμπες στα πόδια – Εκεί ανακάλυψε το απροσδόκητο…

Από μερικούς πόνους έμαθε κάτι που της άλλαξε τη ζωή.

Η Emily ήταν απολύτως υγιής και ενεργή και δεν είχε κανέναν λόγο να πιστεύει το αντίθετο. Ξαφνικά άρχισε να έχει κράμπες στα πόδια και πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί έμαθε το απροσδόκητο...

Όταν ο μικροβιολόγος επέστρεψε με τις αιματολογικές απαντήσεις, η Emily έμαθε ότι ήταν 7 μηνών έγκυος!

Η κοιλιά της δεν είχε φουσκώσει λόγω ενός παράγοντα που συμβαίνει σε λιγότερο από το ένα τοις εκατό των κυήσεων. Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι το μωρό ήταν σε όρθια θέση και επρόκειτο για επιπωματικό πλακούντα!

Επιπωματικός πλακούντας (placenta previa) ονομάζεται ο πλακούντας είναι προσκολλημένος στο κάτω τμήμα του τοιχώματος της μήτρας. Όταν κλείνει ή καλύπτει μερικώς τον τράχηλο «φράζοντας» έτσι την έξοδο του μωρού, τότε μπορεί να προκληθεί αιμορραγία, αυτός ήταν και ο λόγος που η νεαρή μητέρα δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος. Πίστευε πως η αιμορραγία ήταν η κανονική της περίοδος. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο πάντως, η αιμορραγία η οποία προκαλείται από τον επιπωματικό πλακούντα, μπορεί και να μη συνοδεύεται από πόνο.

Η Emily γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στον 7ο μήνα και ο 14 μηνών αδερφός της ανυπομονεί να γνωρίσει τη μικρή του αδερφή.