Κακοκαιρία – Μάνδρα: Η εικόνα του λασπωμένου σκυλιού που συγκλονίζει (photos)

Κακοκαιρία – Μάνδρα: Η εικόνα του λασπωμένου σκυλιού που συγκλονίζει (photos)

Σώθηκε γιατί δεν τον εγκατέλειψαν...

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες του λασπωμένου σκυλιού, μετά τη θεομηνία που σάρωσε τη δυτική Αττική.

Παρ' όλο που στις φωτογραφίες φαίνεται πως το σκυλί είναι δεμένο σε μια γλάστρα, ο φωτογράφος του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης, ανέφερε στη lifo.gr, πως οι ιδιοκτήτες του δεν τον άφησαν έξω όπως έχει γραφτεί.

Το σπίτι της οικογένειας ήταν βουτηγμένο μέσα στις λάσπες αλλά το σκυλάκι ήταν μαζί με τους ιδιοκτήτες του συνεχώς.

Η «Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων – Ν.Περάμου» σαπευθύνει έκκληση για τα αδέσποτα και τα ζώα της περιοχής. «Η περιοχή μας ζει έντονα καιρικά φαινόμενα. Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει πολίτες και ζώα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όσους από εσάς έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε με πρόχειρα καταλύματα τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, δώστε τους τροφή, ανοίξτε τις αυλές σας και παραχωρήστε μια στεγνή γωνιά να προστατευτούν από τη θεομηνία..!!! Τα αδεσποτάκια μας μας έχουν όλους ανάγκη τις επόμενες ημέρες όπου η κακοκαιρία θα συνεχιστεί..!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ-ΣΩΣΤΕ ένα αδέσποτο..!!! Όσοι έχετε τα σκυλάκια σας ( ή ιπποειδή) έξω δεμένα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να τα μεταφέρετε σε ασφαλή χώρο και ψηλά. Μην τα εγκαταλείψετε σε περίπτωση πλημμύρας. Τα ζώα σας σας έχουν ανάγκη. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ... Να είστε σε επιφυλακή και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα ζώα σας». Με τη σειρά της η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) ανακοίνωσε ότι διαθέτει το δίκτυο της στην διάσωση των ζώων σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ