Έριξε νερό με έναν κουβά στο ποτάμι – Αυτό που έγινε δεν το έχετε ξαναδεί! (vid+pics)

Έριξε νερό με έναν κουβά στο ποτάμι – Αυτό που έγινε δεν το έχετε ξαναδεί! (vid+pics)

Τι γίνεται όταν ρίξεις νερό μέσα σε νερό; Δείτε το βίντεο!

Γνωρίζουμε πως όταν ρίξεις νερό μέσα σε... νερό, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως «ξύπνησε» κάτι!

Ο άνδρας που θα δείτε, αποφάσισε να ρίξει νερό με έναν κουβά σε ένα ποτάμι στη Φλόριντα και τότε άρχισαν να φαίνονται κάτι σαν μικρές εκρήξεις μέσα σε αυτόν.

Όχι δεν ήταν κάποιο μυστηριώδες πλάσμα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά μανάτοι*. Συγκεκριμένα αυτό το είδος ζει στα νερά της Φλόριντα και λόγω του ότι να νερά του ποταμού ήταν ήρεμα, όχι ο άνδρας έριξε το νερό κουνήθηκαν γιατί διατάραξε την... ησυχία τους!

*Ο μανάτος είναι μεγάλο υδρόβιο θηλαστικό ζώο της οικογένειας των τριχεχιδών, της τάξης των σειρηνοειδών.

Παρότι οι αντιπρόσωποι των σειρηνοειδών τριχεχίδες και ντιγκονγκίδες (ή αλικορίδες) μοιάζουν πολύ και καλούνται εξίσου "θαλάσσιες αγελάδες", έχουν διαφορές όσον αφορά το σχήμα του κρανίου και της ουράς. Το ντιγκόνγκ, που είναι και μικρότερο σε μέγεθος, έχει ουρά διχαλωτή, που στο σχήμα μοιάζει με την ουρά της φάλαινας, ενώ ο μανάτος έχει ουρά με σχήμα κουπιού. Οι μανάτοι ζυγίζουν από 500 κιλά έως 1 τόνο.

Ο μανάτος είναι αργοκίνητος, περίεργος και καθόλου επιθετικός. Τη μισή μέρα κοιμάται μέσα στο νερό, κι ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα κάθε 20 λεπτά.

Από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, οι μανάτοι των Δυτικών Ινδιών αποδημούν στα ποτάμια της Φλόριντα. Ο μανάτος μπορεί να ζήσει και σε αιχμαλωσία.