Απίστευτο: πουλούν σακούλες με «καθαρό αέρα» του βουνού και θησαυρίζουν (photos)

Απίστευτο: πουλούν σακούλες με «καθαρό αέρα» του βουνού και θησαυρίζουν (photos)

Όχι δεν κάνουμε πλάκα... 

Αυτές οι εικόνες δεν είναι απόσπασμα από κάποια στημένη φωτογράφηση ή διαφήμιση αλλά πρόκειται για Κινέζους πωλητές οι οποίοι προσφέρουν σε σακούλες «φρέσκο καθαρό αέρα» έχοντας στήσει πάγκο σε έναν δημοφιλή προορισμό για πεζοπορία σε βουνό της Κίνας.

Οι επισκέπτες που βρίσκονται στο βουνό της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας μπορούν να αγοράσουν μια σακούλα με καθαρό αέρα έναντι 1,5 – 4,5 δολαρίων (ανάλογα με το μέγεθος) και να την πάρουν μαζί τους για να απολαύσουν φρέσκο βουνίσιο αέρα όταν θα βρεθούν στην πόλη. Οι κάτοικοι των χωριών στο βουνό της Κίνας ανακάλυψαν όπως φαίνεται μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση πουλώντας «αέρα κοπανιστό» στους κατοίκους των αστικών κέντρων και στους άλλους επισκέπτες.

Με τα προβλήματα της ρύπανσης της Κίνας να μην δείχνουν σημάδια βελτίωσης, οι Κινέζοι που ζουν στις τυλιγμένες με μολυσμένο αέρα πόλεις ψάχνουν διαφυγή σε απομακρυσμένες περιοχές για μια πάρουν μια... ανάσα. Πλέον μπορούν να πάρουν λίγο από αυτόν τον αέρα μαζί τους στην πόλη... Πολλοί τουρίστες που έκαναν πεζοπορία σε αυτό το μονοπάτι του βουνού μόλις είδαν τους πάγκους με το ιδιαίτερο προϊόν που πουλούσαν οι κάτοικοι, έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πουλάνε τον «καθαρό αέρα», τον έχουν συλλέξει από την «καρδιά του βουνού» και οι επισκέπτες δίνουν τα χρήματά τους είτε για να πάρουν μια ανάσα εκείνη την ώρα είτε για να τον πάρουν και να τον απολαύσουν αργότερα στο σπίτι τους. Κάποιες σακούλες έχουν μέσα ακόμη και πέταλα λουλουδιών για να μυρίζουν ακόμη πιο ωραία και να δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση σε όσους ζουν στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν και τις φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι σαφές αν αυτού του είδους η επιχείρηση είναι νόμιμη από τις Αρχές αλλά διάφορα σχόλια των χρηστών στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι οι πωλητές θα έκαναν «χρυσές δουλειές» αν μετέφεραν τις σακούλες οι ίδιοι στα αστικά κέντρα και τις πουλούσαν εκεί.

ΠΗΓΗ