Το λάθος που δημιούργησε την «Πύλη της Κολάσεως» (videos+photo)

Το λάθος που δημιούργησε την «Πύλη της Κολάσεως» (videos+photo)

Απίστευτες εικόνες από το σημείο

Πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο και εικόνες που η αλήθεια είναι πως βλέπουμε εξίσου σπανιότερα.

Στην έρημο Καρακούμ του Τουρκμενιστάν, βρίσκεται το δημοφιλέστερο σημείο της χώρας και ένας από τους πιο δημοφιλείς στον κόσμο για τους ταξιδιώτες. Η «Πύλη της Κολάσεως».

Εργάτες στην προσπάθεία τους για εξόρυξη πετρελαίου, δημιούργησαν μια τεράστια τρύπα που αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το έδαφος κατέρρευσε και βγήκαν στην επιφάνεια δηλητηριώδη αέρια. Οι επιστήμονες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του αερίου, έδωσαν εντολή να κάψουν τη περιοχή. Όμως τα δηλητηριώδη αέρια, ήταν φυσικό αέριο και το απότελεσμα άφησε άφωνους τους πάντες.

Ο κρατήρας μετατράπηκε σε κόλαση, η φωτιά ήταν αδύνατο να σβήσει και εδώ και 46 χρόνια η φωτιά συνέχιζει να καίει με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί επιχείρηση για να σφραγίσουν τον κρατήρα, όταν είδαν την προσέλευση των τουριστών στη περιοχή, αποφάσισαν να το αφήσουν ανοιχτό, και να το εκμεταλλευτούν οικονομικά. Έτσι η άγονη έρημος έχει μετατραπεί σε ένα τουριστικό θέρετρο με τα κέρδη από τους επισκέπτες να ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ