Προσοχή: Τεράστια τηλεφωνική απάτη!

Προσοχή: Τεράστια τηλεφωνική απάτη!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που σας τύχει! 

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έχουν πέσει ήδη χιλιάδες πολίτες.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους πολίτες! Η τηλεφωνική απάτη ήδη έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες στην Ευρώπη γι' αυτό και πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.

Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».

Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών!

ΠΗΓΗ