Συγκινητικό: Παππούς ομορφαίνει εθελοντικά σχολεία της Πάτρας με τις υπέροχες ζωγραφιές του! (video+photos)

Συγκινητικό: Παππούς ομορφαίνει εθελοντικά σχολεία της Πάτρας με τις υπέροχες ζωγραφιές του! (video+photos)

Ένα μεγάλο μπράβο!

Δίνει χαρά στα παιδιά και εισπράττει αγάπη από αυτά, ο «παππούς Γιώργος», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον Γιώργο Κατσίποδο οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας

Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής έχει ομορφύνει με τις ζωγραφιές του, τα προαύλια των δημοτικών σχολείων της Πάτρας, στην περιοχή της Άνω πόλης.

Όπως λένε δάσκαλοι και γονείς είναι «αθόρυβος», αλλά δημιουργικός και καλοσυνάτος... με τα πινέλα του, ετοιμάζεται να γεμίζει όμορφα σχέδια και χρώματα τους τοίχους των σχολείων!

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε οτι βρισκόταν εκεί από τις 6:00 το πρωί, έχοντας ως συντροφιά ένα μικρό ραδιόφωνο. Όχι για να ακούει μουσική, αλλά για να μαθαίνει τις ειδήσεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Πήγαινα τα εγγόνια μου στο σχολείο της περιοχής μας, στο Ριγανόκαμπο και έβλεπα με πόνο ψυχής ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή αποφάσισα να το φτιάξω. Εκεί είχαν ζωγραφίσει παλαιότερα παραστάσεις από τον μινωικό πολιτισμό, αλλά είχαν ξεθωριάσει. Εγώ λυπήθηκα να τα σβήσω και κάθισα και τα έφτιαξα όλα από την αρχή. Αυτό ήταν. Όταν ζωγράφισα το σχολείο, ο κάθε εκπαιδευτικός που ερχόταν στο σχολείο ή που δούλευε σε αυτό και έφευγε, ρωτούσε ποιος το ζωγράφισε και τους απαντούσαν, "ο παππούς Γιώργος" . Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και μέχρι τώρα έχω φτιάξει 31 σχολεία.»

Συμπληρώνει λέγοντας: «ποτέ δεν περίμενα ότι θα έβρισκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση αυτή η προσπάθεια, αλλά και το ότι θα έχω το κουράγιο να συνεχίσω. Αυτό που μου έδωσε περισσότερη δύναμη, ήταν η ανταπόκριση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, που μπορώ να την χαρακτηρίσω ως υπέροχη και έτσι κατάφερα να συνεχίζω μέχρι και σήμερα»!

Δείτε το βίντεο και τη gallery: