Ο γηραιότερος εν ζωή κάτοικος του πλανήτη είναι σχεδόν 200 ετών! (video+photos)

Ο γηραιότερος εν ζωή κάτοικος του πλανήτη είναι σχεδόν 200 ετών! (video+photos)

Το «μεγαλύτερο» πλάσμα του κόσμου

Το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα του πλανήτη μας, φαίνεται να είναι μια χελώνα από τις Σεϋχέλλες με το όνομα Τζόναθαν, της οποίας το έτος γέννησης υπολογίζεται ότι ήταν το 1832, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που την προσέχουν.

Η συγκεκριμένη χελώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων του είδους Aλντάμπρα, ζει στο νησάκι Αγία Ελένη του αφρικανικού αρχιπελάγους, ενώ όπως αναφέρει η κτηνίατρος που έχει αφιερώσει την ζωή της στην φροντίδα της, χαίρει άκρας υγείας και θα βρίσκεται μεταξύ μας για αρκετά χρόνια ακόμα!

Ο Τζόναθαν, το βάρος του οποίου ξεπερνάει τα 300 κιλά, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την εξεύρεση τροφής, όμως χάρη στις προσπάθειες των κτηνιάτρων... η κατάστασή του βελτιώθηκε ταχύτατα και πλέον βρίσκεται σε ιδανικό βάρος.

Αν και οι γιγάντιες χελώνες των Σεϋχέλλων έχουν προσδόκιμο ζωής που ξεπερνάει μερικές φορές τα 120 χρόνια, ο Τζόναθαν αποτελεί από μόνος του ένα «θαύμα» της φύσης, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως ακόμα 2 χελώνες που ζουν στην ίδια περιοχή ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες στη gallery: