Ο 18χρονος άνδρας που έκανε τεστ εγκυμοσύνης και του έσωσε την ζωή (video)

Ο 18χρονος άνδρας που έκανε τεστ εγκυμοσύνης και του έσωσε την ζωή (video)

Απίστευτο... 

Byron Geldard μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και επέστρεφε από τις καλοκαιρινές του διακοπές όταν έλαβε τη διάγνωση που του άλλαξε την ζωή.

Ο έφηβος, από το Huntingdon, Cambridgeshire, πήγε για πρώτη φορά στο γιατρό αφού ολοκλήρωσε τις σχολικές εξετάσεις του, παραπονούμενος για έναν πόνο στο πλευρό του αλλά ο γιατρός του είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν απλά ένας «μυϊκός πόνος» που προκλήθηκε από άσκηση στο γυμναστήριο.

Όταν, επέστρεψε από τις διακοπές του και αφού ο πόνος δεν είχε σταματήσει αποφάσισε να ξαναπάει στον γιατρό. Η ψηλάφηση κοντά στα πλευρά έδειξε ότι κάτι υπάρχει και ο γιατρός τον παρέπεμψε για υπερηχογράφημα και άλλες εξετάσεις.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε καρκίνο που είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονές του αλλά οι γιατροί δεν ήξεραν τι τύπος ήταν. Τότε του ζήτησαν κάτι αρκετά παράξενο, να πάει στο τμήμα Εγκυμοσύνης του νοσοκομείου και να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης για να ελέγξει τις ορμόνες του.

Το τεστ ήταν θετικό με αποτέλεσμα μετά από κάποιες έξτρα εξετάσεις να διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων στο τέταρτο στάδιο ο οποίος είχε εξαπλωθεί στην κοιλιά και στους πνεύμονες.

Η ιδέα του γιατρού βοήθησε να εντοπίσουν το πρόβλημα γρήγορα μέσω του τεστ εγκυμοσύνης οπότε και να επικεντρώσουν τις υπόλοιπές εξετάσεις εκεί. Μετά από μια σειρά από εντατικές χημιοθεραπείες ο Byron έκανε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τους όρκους και έναν όρχι. Μετά από 5 μήνες ήταν "ελεύθερος" από τον καρκίνο.

ΠΗΓΗ