Τον φωνάζουν «Διάβολο» όμως είναι κατακόκκινος από σπάνια αρρώστια (photos+video)

Τον φωνάζουν «Διάβολο» όμως είναι κατακόκκινος από σπάνια αρρώστια (photos+video)

Δύσκολες στιγμές για το παιδί και τους γονείς του

Δύσκολες στιγμές περνούν οι γονείς του 10χρονου Jack Oldacres από το Νούνιτον της Αγγλίας καθώς έχουν αναγκαστεί να τυπώσουν κάρτες που εξηγούν την κατάσταση του παιδιού τους, ώστε να καθησυχάζουν τον κόσμο και να γλιτώνουν από τα τρομαγμένα βλέμματα και τα πικρόχολα σχόλια στον δρόμο.

Ο Jack, πάσχει από μια σπάνια πάθηση του δέρματος η οποία κάνει το δέρμα του κατακόκκινο. Είναι τόσο σπάνια που μόλις 1 στα 3 εκατ. ανθρώπους μπορεί να την εμφανίσει. Δεν είναι λίγοι όσοι τον αποκαλούν «Διάβολο» ενώ ακόμα και οι online επιθέσεις δίνουν και παίρνουν. Γι' αυτό και τύπωσαν αυτές τις καρτούλες οι Daniel και Julie Oldacres μήπως και γλιτώσουν το παιδί τους από την ντροπή που νιώθει.

Το ζευγάρι είναι αναγκασμένο να περιποιείται για δύο ώρες τη μέρα την επιδερμίδα του μικρού, όπως σημειώνει η thesun.co.uk καθώς δεν πρέπει με τίποτα να μολυνθεί. Και το στρες που βιώνουν από τη μοχθηρία του κόσμου δεν βοηθά σίγουρα κανέναν.

«Οι γονείς απομακρύνουν βίαια τα παιδιά τους από κοντά του και είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε αποκλειστικά σε ''ασφαλή'' μέρη, εκεί δηλαδή όπου το προσωπικό μάς ξέρει», σχολιάζει ο 41χρονος πατέρας, «μας στραβοκοιτούν και μας ρωτούν αν τον έχουμε κάψει».

«Για ένα μεγάλο διάστημα, με πλήγωνε και με έκανε να νιώθω λυπημένος», λέει ο μικρούλης, «έχω όμως μια πραγματικά καλή ομάδα φίλων που με βοηθά. Είμαι τόσο φυσιολογικός όσο και κάθε άλλος».

ΠΗΓΗ