Δες πόσες ώρες πρέπει να δουλεύεις για να είσαι καλά!

Δες πόσες ώρες πρέπει να δουλεύεις για να είσαι καλά!

Δεν το λέμε εμείς αλλά έρευνα!

Όλοι γνωρίζουμε πως η δουλειά είναι βασική για κάθε άνθρωπο. Όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι αλλά και για το ψυχολογικό.

Άραγε πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουμε την ημέρα για να είμαστε καλά ψυχολογικά; 8; 4; Ό,τι και να απαντήσετε από δύο είναι λάθος, καθώς έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Social Science and Medicine, αναφέρει πως η εργασία μας πρέπει να είναι 8 ώρες την εβδομάδα!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Μπρένταν Μπέρτσελ του Πανεπιστημίου της Κέιμπριτζ μελέτησαν 71.100 άτομα 16 έως 64 ετών και πώς οι αλλαγές στις ώρες εργασίας τους κατά την περίοδο 2009-2018 σχετίζονταν με την ψυχική υγεία τους (άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία κ.α.) και το βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους.

Διαπιστώθηκε λοιπόν, πως εκείνοι που ήταν άνεργοι ή άεργοι και άρχισαν εργασία ως και 8 ώρες την εβδομάδα, ο κίνδυνος ψυχικών προβλημάτων μειωνόταν κατά μέσο όρο κατά 30%. Όμως η εργασία πέρα από αυτό το οκτάωρο μέσα στην εβδομάδα δεν φάνηκε να παρέχει κάποιο πρόσθετο ψυχολογικό όφελος. Το να δουλεύει π.χ. κανείς 37 έως 40 ώρες την εβδομάδα, δεν χαρίζει σε κάποιον καλύτερη ψυχική υγεία σε σχέση με κάποιον άλλο που δουλεύει μόνο οκτώ ώρες την εβδομάδα.

Εδώ έρχεται το ερώτημα το πώς μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά κάποιος, δουλεύοντας μόνο 8 ώρες την εβδομάδα. Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα έρευνα ΕΔΩ