Έχει υπάρξει ποτέ ερωτική επαφή μεταξύ αστροναυτών στο διάστημα; (video)

Έχει υπάρξει ποτέ ερωτική επαφή μεταξύ αστροναυτών στο διάστημα; (video)

Έχει συμβεί ποτέ διαστημική συνεύρεση; Δείτε το βίντεο!

«Φανταστείτε ένα διαστημόπλοιο με 1.000 γυναίκες, σε αποστολή προς τον Αλφα του Κενταύρου... 2.000 στήθη να αιωρούνται, και να τρέμουν, στην παραμικρή κίνηση, λόγω έλλειψης βαρύτητας». Τάδε έφη Μάικλ Κόλινς, αστροναύτης στο «Apollo 11», το 1974.

Εμάς μπορεί να μην μας έχει περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο, αλλά όσοι ασχολούνται με τα... ταξίδια στο διάστημα, ίσως και να σκέφτονται τη σεξουαλική πράξη -τουλάχιστον- από τη στιγμή που περνούν πολύ καιρό μακριά από τη Γη.

Το 1963 η Ρωσία έστειλε εκτός Γης την Βαλεντίνα Βλαντίμιροβνα Τερεσκόβα και από τότε το επάγγελμα του αστροναύτη σταμάτησε να είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου άνδρες και γυναίκες μένουν επί μήνες μαζί στο διάστημα και υπάρχουν ερωτήματα περί σεξ. Το ζήτημα όμως είναι ένα. Μπορεί να γίνει;

Τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Ρώσοι απαντούν αρνητικά, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και αυτά είναι τα εξής:

  • Η ρύθμιση της ροής του αίματος σε περιβάλλον μικροβαρύτητας δεν επιτρέπει στον άνδρα να έχει στύση.
  • Όταν οι αστροναύτες ασκούνται στο διάστημα τα υγρά κολλάνε στο σώμα δημιουργώντας στρώματα πάνω τους, κάτι που σίγουρα θα σας έκοβε την όρεξη και σε εσάς.
  • Ίσως το πιο πιο σημαντικό όμως, είναι η δυσκολία της ερωτικής πράξης λόγω της έλλειψης βαρύτητας. Φανταστείτε να θέλετε να αγκαλιάσετε τον αγαπημένη σας, αλλά εκείνη να φεύγει μακριά ή να κάνει ακροβατικά στον αέρα.

Το 2006, σχεδιάστηκαν στολές με το όνομα «2Suits» με σκοπό οι αστροναύτες να έρθουν πιο κοντά. Αυτές άνοιγαν από μπροστά και κολλούσε η μία με την άλλη με βεντούζα για να μην απομακρύνονται οι σύντροφοι και με τη βοήθεια ιμάντων βοηθούσαν το ζευγάρι να είναι περισσότερη ώρα σε επαφή χωρίς πολλή προσπάθεια.

Το αν αυτή η στολή εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη ή αν βρέθηκε κάποια άλλη λύση, το ξέρουν μόνο εντός των διαστημικών σταθμών...