Απίστευτο: Πώς ένα smartwatch του έσωσε τη ζωή! (photos)

Απίστευτο: Πώς ένα smartwatch του έσωσε τη ζωή! (photos)

Όταν η τεχνολογία βοηθά τον άνθρωπο

Η Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Apple Watch Series 5 έδειξε ένα μικρό βίντεο με ιστορίες ανθρώπων που ένα απλό smartwatch τους άλλαξε τη ζωή. Τώρα εμφανίστηκε μία ακόμη ιστορία η οποία είναι εξαιρετικό παράδειγμα γιατί όλοι οι κάτοχοι ενός Apple Watch πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό fall detection.

Την Παρασκευή το πρωί ο Gabe Burdett, συγγενής του θύματος, δημοσίευσε την ιστορία στο Facebook, η οποία από τότε συγκέντρωσε σχεδόν 400.000 κοινοποιήσεις και 425 χιλιάδες likes.

Ο Gabe και ο πατέρας του, Bob, σχεδίαζαν να πάνε για ποδηλασία στο βουνό. Ωστόσο, ο πατέρας έφτασε νωρίτερα και στην προθέρμανση είχε ένα ατύχημα, πριν καν ο γιος του φτάσει στο σημείο. Το Apple Watch Series 4 του Bob έστειλε μήνυμα στο iPhone του Gabe ειδοποιώντας τον για το ατύχημα μαζί με την τοποθεσία της πτώσης.

Χάρη στο fall detection των Apple Watch Series 4 ο πατέρας του Gabe βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν ακόμη φτάσει ο ίδιος ο Gabe στη σκηνή της πτώσης αφού το smartwatch είχε καλέσει το 911 (αντίστοιχο του 112 που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα).

Επιπλέον, το ρολόι ενημέρωσε τον Gabe και τον αδερφό του για την τοποθεσία του πατέρα τους επιτρέποντας τους έτσι να φτάσουν στο νοσοκομείο εγκαίρως. Όσο για τον Bob, αυτός βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει, ενώ η Apple του έστειλε ένα ολοκαίνουργιο Apple Watch Series 5.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το χαρακτηριστικό fall detection έγινε διαθέσιμο με τα Apple Watch Series 4. Επίσης, το feature αυτό είναι αυτόματα ενεργοποιημένο σε χρήστες ηλικίας 65 και άνω. Για όσους αναρωτιούνται, το ρολόι λαμβάνει την ημερομηνία γέννησης του χρήστη από τα στοιχεία του λογαριασμού του στην Apple.

Πηγή: techblog