Πήγε στο Τσερνόμπιλ και άρχισε να μετρά τη ραδιενέργεια! Το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό (video)

Πήγε στο Τσερνόμπιλ και άρχισε να μετρά τη ραδιενέργεια! Το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό (video)

Σοκάρει η προσπάθεια ενός ερευνητή να αποδείξει πόσο επικίνδυνη είναι ακόμη και σήμερα για τη δημόσια υγεία, μια επίσκεψη στο Τσερνόμπιλ.

Στο βίντεο θα δείτε την προσπάθειά του να καταγράφει τα επίπεδα της ραδιενέργειας πάνω σε αντικείμενα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, που σήμερα αποτελεί... πόλο έλξης για τουρίστες. Επίπεδα που φτάνουν ακόμη και 200 φορές πάνω από εκείνα της ραδιενέργειας που έχει σήμερα μηχάνημα αξονικής τομογραφίας.

Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα αρ. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.[1] Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.[2] Επιπλέον, υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia