Έβγαλε βόλτα το σκύλο του - Αυτό που βρήκε «τρέλανε» τους ειδικούς (video)

Έβγαλε βόλτα το σκύλο του - Αυτό που βρήκε «τρέλανε» τους ειδικούς (video)

Απίστευτο! 

Μια βόλτα με τον σκύλο του στάθηκε η αφορμή ώστε ένας Ιταλός να κάνει μια ανακάλυψη αστρονομικής σημασίας.

Συγκεκριμένα, τα δυο μικρά βραχάκια 50 γραμμαρίων, που ένας Ιταλός βρήκε ενώ έκανε βόλτα τον σκύλο του στη Μόντενα στην Ιταλία, αποδείχτηκαν μεγάλης αξίας για την επιστημονική κοινότητα.

Ο σκύλος έπεσε πάνω στα δύο αντικείμενα ενώ έτρεχε στις όχθες του ποταμού Σέτσια. Το αφεντικό του σκύλου, παρατηρώντας την παράξενη εμφάνισή τους και έχοντας ακούσει για ένα σημαντικό φαινόμενο που είχε λάβει χώρα στην περιοχή, μάζεψε τις πέτρες για να τις αναλύσει κάποιος ειδικός.

Τελικά ο ειδικός Ντανιέλε Γκαρντιόλ επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μετεωρίτη. Και συγκεκριμένα, η ανακάλυψη του σκύλου μπορεί να είναι μέχρι και 4,5 δις. ετών.

Την πρώτη Ιανουαρίου του 2020, μέλη του δικτύου Vigie ciel – Fripon για τους μετεωρίτες παρατήρησαν βροχή μετεωριτών κοντά στην περιοχή που ο μετεωρίτης τελικά βρέθηκε.

Ντόπιοι είχαν λάβει μέρος στο κυνήγι θραυσμάτων των μετεωριτών, αλλά χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, του δικτύου Fripon – πρότζεκτ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – και το Αστεροσκοπείο του Παρισιού περίμεναν εδώ και τρία χρόνια να πιάσουν στα χέρια τους τον πρώτο μετεωρίτη και τώρα, χάρη σε ένα σκύλο, τελικά τα κατάφεραν.

Πηγή: sputniknews.gr