Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε ένατο κρούσμα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε ένατο κρούσμα

To ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (04/03).

 

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για το νέο κοροναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε επισημάνει κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι ο ιός έχει περάσει και στις χώρες της Αφρικής, καθώς και το γεγονός ότι σε πολλές χώρες υποανιχνεύεται η νόσος, λόγω έλλειψης τεχνολογίας ή πολύ ηπίων συμπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί και το όγδοο κρούσμα. Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr