Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να αποφευχθεί ολικό lockdown!

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να αποφευχθεί ολικό lockdown!

Κορονοϊός: Σειρά πρόσθετων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και την προτίμηση της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική στην Αττική και το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες γειτονιές κυρίως στο κέντρο. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν μεταξύ άλλων τα εξής μέτρα: Αποφυγή κοινωνικών επαφών και συγχρωτισμού καθώς και χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς ‘Εως 9 άτομα όριο για δημόσιες συναθροίσεις Αναστέλλονται συναυλίες σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους και προβολές σε κινηματογράφους.

Για τους άνω των 65 περιορισμός στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Σταδιακή άφιξη στην εργασία στον δημόσιο τομέα στις 7, 8 και 9 το πρωί Αποχώρηση από τον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν τηρούν τα μέτρα Σχεδιασμός για πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων Νωρίτερα το πρωί, σήμα κινδύνου για την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και ιδιαιτέρως στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προϊδεάζοντας για τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, είπε ότι τα πρόσθετα μέτρα θα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και την προτίμηση της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απηύθυνε επίσης εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και ζήτησε από τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Συνεχής ενημέρωση για τον Μεσογειακό Κυκλώνα - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Οικολογικό φέρετρο από... μανιτάρια! (video)

Προσοχή τις επόμενες ώρες! Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου για τον κυκλώνα (Vid)

Βίντεο-σοκ: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα (σκληρές εικόνες)