Σχέδια για άγαλμα της Γκίνσμπεργκ στο Μπρούκλιν

Σχέδια για άγαλμα της Γκίνσμπεργκ στο Μπρούκλιν
ΑΜΠΕ

Mε άγαλμα στη γενέτειρά της, το Μπρούκλιν, θα τιμήσει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης την Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα συμβουλευτεί ντόπιους καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα για να προτείνει ιδέες τόσο για το σχέδιο του αγάλματος όσο και για την ακριβή τοποθεσία ανέγερσής του.

«Ως δικηγόρος, νομικός και καθηγήτρια, επαναπροσδιόρισε την ισότητα των φύλων ως προς το δικαίωμα εκπροσώπευσης σε θεσμούς και τα δικαιώματα του πολίτη και εξασφάλισε ότι η Αμερική ανταποκρίθηκε στα ιδανικά της ίδρυσής της - ήταν μια μνημειώδης φιγούρα ισότητας και μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι αξίζει ένα μνημείο προς τιμήν της» υποστήριξε, σε ανακοίνωση, ο Κουόμο.

«Ενώ η οικογένεια της Νέας Υόρκης θρηνεί τον θάνατο της Δικαστή Γκίνσμπεργκ, με υπερηφάνεια θυμόμαστε ότι ξεκίνησε το απίστευτο ταξίδι της από εδώ, στο Μπρούκλιν. Η υστεροφημία της θα συνεχίζει να ζει μέσα στην πρόοδο που δημιούργησε για την κοινωνία μας, και αυτό το άγαλμα θα είναι μια υλική υπενθύμιση των πολλαπλών συνεισφορών της στην Αμερική που ξέρουμε σήμερα αλλά και μια έμπνευση για όσους θα συνεχίσουν, για πολλές γενιές, να χτίζουν πάνω στο πελώριο συνολικό έργο της» κατέληξε.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Το απόλυτο κόλπο να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρα μ’ ένα χαρτί! (video)

Αγόρασε αυγά από σούπερ μάρκετ - «Τρελάθηκε» μ’ αυτό που βρήκε (video)

Είδε μία ουρά στο φορτηγό του - «Τρελάθηκε» μόλις ανακάλυψε τι ήταν (video)