Αποσύρονται 9 κατηγορίες πλαστικών από τον Ιούλιο του 2021 (video)

Αποσύρονται 9 κατηγορίες πλαστικών από τον Ιούλιο του 2021 (video)

Σε τι υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις εστίασης και πώς θα επιβραβεύεται ο πολίτης

Αποσύρονται από τον Ιούλιο του 2021 μια σειρά από πλαστικά προϊόντα όπως καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτήρια, κυπελλάκια και δοχεία τροφίμων από φελιζόλ, μπατονέτες, αναδευτήρες ποτών και στηρίγματα για μπαλόνια.

Καταργούνται επίσης και πάσης φύσεως προϊόντα που διασπώνται σε μικροπλαστικά, ενώ στο Δημόσιο η εφαρμογή της απόσυρσης θα ξεκινά 6 μήνες νωρίτερα.

Οι επιχειρήσεις εστίασης υποχρεώνονται να διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, αλλά και να κάνουν έκπτωση στους πελάτες που φέρνουν τα δικά τους.

Επιπλέον, θα επιβραβεύεται η ανακύκλωση, καθώς κάθε πολίτης που θα επιστρέφει το πλαστικό μπουκάλι του στο σημείο πώλησης, θα παίρνει πίσω το επιπλέον ποσό της εγγύησης, καθώς θα λαμβάνει πίσω τα λίγα λεπτά του ευρώ που έδωσε κατά την αγορά του.

Όπως αποδείχτηκε, τα πλαστικά μιας χρήσης χρειάζονται περίπου μία χιλιετία για να αποσυντεθούν, αποτελούν την κύρια αιτία ρύπανσης των ακτών και των θαλασσών και ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων θαλάσσιων ειδών. Μέσω της διατροφικής αλυσίδας, μικροπλαστικά καταλήγουν και στο πιάτο μας με άγνωστες επιπτώσεις για την υγεία.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Τι πιστεύει ο Τάσος Αρνιακός για τον επερχόμενο χειμώνα...

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 9 χώρες χωρίς κανένα κρούσμα (video)

Αυτό είναι το πιο στενό εστιατόριο στον κόσμο (video)