Φλερτάρει με το θερμό επεισόδιο η Τουρκία! Θα στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο;

Φλερτάρει με το θερμό επεισόδιο η Τουρκία! Θα στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο;

Απίστευτες -νέες- προκλήσεις από την Τουρκία με τον υπουργό ενέργειας να δηλώνει έτοιμος να στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο...

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει σκοπό -προφανέστατα πια- να προκαλέσει θερμό επεισόδιο για να οδηγήσει την Ελλάδα και την Κύπρο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η μέχρι τώρα πρακτική και η με σχέδιο κορύφωση των ενεργειών που θα κάνουν την Τουρκία να πετύχει το στόχο της.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά του υπουργού ενέργειας της γειτονικής χώρας, , Φατίχ Ντονμέζ, οι Τούρκοι ετοιμάζονται -εφόσον τους δώσει το πράσινο φως το αποτέλεσμα των σεισμικών ερευνών του Ορουτς Ρέις- να στείλουν γεωτρύπανο στην περιοχή, απέναντι απ' το Κας, δηλαδή στο θαλάσσιο χώρο του Καστελόριζου, για να ξεκινήσουν γεωτρήσεις.

Αν μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά, αλλά και η διεθνής κοινότητα, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις προκλήσεις των Τούρκων, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως μια τέτοια κίνηση, να σταλεί το Γιαβούζ για παράδειγμα στην περιοχή και να αρχίσει γεωτρήσεις στο Καστελόριζο, θα σημάνει την αρχή του τέλους...

Δείτε στο βίντεο όσα μετέδωσε νωρίτερα, φανερά ανήσυχος γι' αυτήν την εξέλιξη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Καιρός βορείου ρεύματος και ψυχρή εισβολή στη χώρα

Απίστευτο βίντεο: Πιτσιρικάς έριξε δυναμιτάκι σε υπόνομο και «απογειώθηκε» από την έκρηξη

Big Brother: Πλάνα που δεν είχαν προβληθεί ποτέ από το σπίτι... (Video)