Απίστευτες εικόνες: Η ακτή σκεπάστηκε με αφρό (video)

Απίστευτες εικόνες: Η ακτή σκεπάστηκε με αφρό (video)

Το φαινόμενο που άφρισε -κυριολεκτικά- τη θάλασσα

Θάλασσες και ακτές στην Αυστραλία σκεπάστηκαν από ένα πυκνό στρώμα λευκού αφρού, συνέπεια τροπικού κυκλώνα που έπληξε τη χώρα.

Άφρισε, κυριολεκτικά, η θάλασσα στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Τεράστιες ποσότητες αφρού κάλυψαν ακτές χιλιομέτρων. Έκπληκτοι μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν μπροστά στο εξαιρετικά σπάνιο αυτό φαινόμενο, βούτηξαν μέσα στα κύματα σαπουνάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το φαινόμενο ονομάζεται καπουτσίνο, από τον πλούσιο αφρό που σχηματίζει ο συγκεκριμένος καφές. Εμφανίστηκε μετά την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών που πλήττει την Αυστραλία.

Πάρα την εντυπωσιακή του εικόνα, που παραπέμπει σε ονειρικό σκηνικό, δεν είναι τελικά τόσο αθώο για τον άνθρωπο, ενώ ένας σκύλος παραλίγο να πνιγεί εξαιτίας της πυκνής του μάζας.

O αφρός της θάλασσας περιέχει πρωτεΐνες, που προέρχονται από τη διάσπαση της οργανικής ύλης στους ωκεανούς κυρίως από πλαγκτόν, φύκια, λίγους μύκητες και βακτήρια.

Όταν η ύλη αυτή ανακατευτεί από τα δυνατά ρεύματα της θάλασσας, τα μανιασμένα κύματα που προσκρούουν σε βράχια και σε ακτές, σχηματίζουν τους αφρούς. Το περίεργο φαινόμενο εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Κουίνσλαντ πριν από 7 χρόνια.

Στη χώρα μας, ενώ θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, έκανε την εμφάνισή του στην Ιθάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας με ισχυρούς ανέμους.

Πηγή: Mega

Ειδήσεις απ' την Ελλάδα και τα νέα για τον καιρό στο Dokari.gr

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Survivor 4: Στο παιχνίδι η απόλυτη… Ελληνίδα μάνα (pics)

Συγκλονιστικό: Ξύπνησε κατά τη διάρκεια εγχείρησης – Δεν μπορούσε να το πει! (pics)

Γνωρίζετε τι τύχη έχουν τα χρησιμοποιημένα σαπουνάκια των ξενοδοχείων; (Video)