Μυστηριώδης πτήση MH370: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το μοιραίο αεροπλάνο

Μυστηριώδης πτήση MH370: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το μοιραίο αεροπλάνο

Τη θεωρία ότι το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 να καταρρίφθηκε υποστηρίζει μία δημοσιογράφος έπειτα από επτά χρόνια έρευνας σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Sun.

Η Φλοράνς ντε Σανζί μίλησε για τις σοκαριστικά ευρήματά της σχετικά με την πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ και με προορισμό το Πεκίνο.

Έκτοτε έχουν διατυπωθεί διάφορα σενάρια για την τύχη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, το Boeing-777 έκανε μία δραματική αναστροφή, ενώ ήταν λιγότερο από μία ώρα στον αέρα και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ωστόσο, το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για άλλα 80 λεπτά προτού καταπέσει στη θάλασσα βόρεια του Βιετνάμ κοντά στην Κίνα. Μάλιστα, εκφράζει τις υποψίες της ότι το Boeing 777 καταρρίφθηκε από μαχητικό σκάφος, πύραυλο ή νέο σύστημα όπλων λέιζερ που ήταν υπό δοκιμή εκείνη την εποχή στην περιοχή.

Παράλληλα, πιστεύει ότι η επίσημη εκδοχή είναι μία επιχείρηση αντιπερισπασμού και ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκάλυψη των τελευταίων ετών, ώστε να αποκρυφτεί ότι το αεροπλάνο μετέφερε παράνομο φορτίο το οποίο δεν είχε ελεγχθεί πριν από την απογείωση.

Στο βιβλίο της "The Disappearing Act: The Impossible Case Of ΜΗ370"η Φλοράνς λέει πώς το πλήρωμα επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Βιετνάμ για να ενημερώσει ότι ήταν έτοιμοι για προσγείωση αλλά στη συνέχεια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου λέγοντας ότι το αεροπλάνο διαλυόταν.

«Είναι σαν παζλ που ενώνεις χιλιάδες μικρές ενδείξεις. Εάν αυτό που υποψιάζομαι και αποκαλύπτω στο βιβλίο είναι σωστό, τότε πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκάλυψη των τελευταίων ετών», είπε η βραβευμένη Γαλλίδα δημοσιογράφος που κάλυπτε την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού επί 25 χρόνια. Ξεκίνησε την έρευνά της μια εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 και δήλωσε: «Όταν έφθασε η πρώτη επέτειος, συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν βγαίνει σωστό σ' αυτήν την ιστορία».

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος πιστεύει ότι τα φορτίο των 4,5 τόνων μάνγκο, που μετέφερε η MH370 ίσως χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη για άλλα, λαθραία αγαθά όπως «κέρατα ρινόκερων ή ελεφαντόδοντα». Ενώ δεν κρύβει και τις υποψίες της για τους 2,5 τόνους μικρών ηλεκτρικών συσκευών στο σκάφος, που δεν πέρασαν από σάρωση με ακτίνες Χ. «Ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές μεταφορικές εταιρείες του πλανήτη είπε ότι ουδέποτε στη ζωή του αποδέχθηκε μεταφορά με αεροσκάφος του φορτίου που δεν είχε περάσει από ακτίνες Χ. Ο λόγος που μου ανέφερε είναι ότι ένα τέτοιο φορτίο μπορεί να ήταν πολύ ογκώδες. Πώς μπορεί να είναι ογκώδεις οι φορτιστές και τα walkie talkie;», λέει η Ντε Σανζί.