Χάος σε κατάστημα που έφερε PS5 - Τους χώρισε η αστυνομία (video)

Χάος σε κατάστημα που έφερε PS5 - Τους χώρισε η αστυνομία (video)

Απεγνωσμένοι οι καταναλωτές

Η φρενίτιδα που επικρατεί με το PlayStation 5 κορυφώθηκε στην Ιαπωνία, όπου αναγκάστηκε να επέμβει η τοπική αστυνομία για να χωρίσει τους απεγνωσμένους fans που θέλουν απελπισμένα να αγοράσουν την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το Eurogamer,το κατάστημα Yodobashi Camera στο Τόκυο εφοδιάστηκε με νέο στοκ. Θέλοντας να αποτρέψει τους επιτήδειους μεταπωλητές από το να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για γρήγορο κέρδος, υιοθέτησε ένα σύστημα κλήρωσης -το αρκετά συνηθισμένο στη χώρα ‘chuusen’-.

Δυστυχώς η ιδέα δε λειτούργησε ιδιαίτερα καλά στην πράξη. Παρόλο που το Τόκιο βιώνει έξαρση κρουσμάτων λόγω της πανδημίας και συνίσταται η κοινωνική απόσταση, όταν ξεκίνησαν να μοιράζουν τους λαχνούς για την κλήρωση, οι υποψήφιοι αγοραστές ξεκίνησαν να σπρώχνουν, να φωνάζουν και να πλησιάζουν μέχρι τους υπάλληλους και το ταμείο. Μέσα σε περίπου δέκα λεπτά η τοπική αστυνομία έφτασε στο κατάστημα για να σταματήσει το χάος που επικράτησε και ακύρωσε την κλήρωση και την πώληση των κονσολών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την έναρξη του περιστατικού, πριν η κατάσταση αρχίσει να κλιμακώνεται για τα καλά.

Φυσικά, το χάος αυτό δεν επικρατεί μόνο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η περιζήτητη κονσόλα της Sony αντιμετωπίζει θέμα με το στοκ και στην Ελλάδα, με πολλούς να περιμένουν εδώ και αρκετό καιρό τις παραγγελίες τους.

Πηγή: unboxholics.com