Απίστευτο: Έρχεται κλωνοποίηση πολύτιμων δέντρων (video)

Απίστευτο: Έρχεται κλωνοποίηση πολύτιμων δέντρων (video)

Η Ισπανία, σε μια προσπάθεια διάσωσης των σπάνιων ειδών της, κλωνοποιεί πολύτιμα δέντρα ώστε να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου όσα χάθηκαν και προσφέρουν τροφή και καταφύγιο στην άγρια ζωή.

Ο χιονιάς τα καίει. Τα σπάει. Τα ισοπεδώνει. Στη Μαδρίτη, η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή στις αρχές Ιανουάριου προκάλεσε ζημιές σε μισό εκατομμύριο δένδρα.

Εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης αποφάσισε να κλωνοποιήσει μερικά από τα πιο πολύτιμα είδη, δημιουργώντας γενετικά πανομοιότυπα αντίγραφα για να μπορέσουν να τα χαρούν οι επόμενες γενιές.

«Συλλέγουμε τμήματα από αυτήν την παλαιά αιωνόβια βελανιδιά που έπεσε λόγω της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από τη καταιγίδα Φιλομένα» σημείωσε ο επικεφαλής Αγροδασοκομίας Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης IMIDRA Μαδρίτης, Φρανθίσκο Μολίνα.

Η ομάδα κόβει μεγάλα κλωνάρια σε κομμάτια 20 εκατοστών για να σταλούν στο εργαστήριο. Η μέθοδος κλωνοποίησης στα φυτά είναι αντίστοιχη με αυτή της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Τα δείγματα καθαρίζονται, εμβαπτίζονται σε μυκητοκτόνα και μετά τοποθετούνται σε ένα υπόστρωμα για να βγάλουν φρέσκα φύλλα» συμπλήρωσε η Ινμακουλάδα Χερνάντεθ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης IMIDRA Μαδρίτης.

Από τα νέα φύλλα θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν τον σχηματισμό σπόρων βελανιδιού ώστε να διαφυλαχθούν τα γονίδια του δέντρου. Το πολύτιμο αυτό είδος δεν χαρίζει μόνο οξυγόνο στη φύση αλλά προσφέρει και τον καρπό της στους ισπανικούς χοίρους.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest