Πάπυρος 2.000 ετών στα ελληνικά ανακαλύφθηκε στη Νεκρά Θάλασσα (video)

Πάπυρος 2.000 ετών στα ελληνικά ανακαλύφθηκε στη Νεκρά Θάλασσα (video)

Μία πολύ σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη σημειώθηκε σε σπηλιές κοντά στη Νεκρά Θάλασσα.

Πρόκειται για τμήματα παπύρου ηλικίας 2.000 ετών που είναι γραμμένα στα ελληνικά και μόνο το όνομα του Θεού εμφανίζεται στα εβραϊκά.

«Αυτά είναι νέα κομμάτια του παζλ και μπορούμε να τα προσθέσουμε στην μεγάλη εικόνα για την περίοδο και το κείμενο. Αν και είναι μικρά κομμάτια, μας δίνουν στοιχεία που δεν γνωρίζαμε πριν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, Όρεν Άμπλεμαν.

Πρόκειται για το πρώτο παρόμοιο εύρημα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60, όταν άλλα κομμάτια και περίπου 40 σκελετοί εντοπίστηκαν στο σημείο που έγινε γνωστό ως το «Σπήλαιο του Τρόμου».

Η συλλογή αυτή δίνει μια σαφή εικόνα της εβραϊκής κοινωνίας και θρησκείας πριν και μετά την εποχή του Ιησού.

Αίγυπτος

Θεωρείται το παλαιότερο μοναστηριακό μνημείο του κόσμου και ανακαλύφθηκε στην Όαση της Μπαχαρίγια στην Αίγυπτο από μία νορβηγο- γαλλική αρχαιολογική αποστολή.

Εκεί βρέθηκαν πολλές τοιχογραφίες γραμμένες στα ελληνικά που αναφέρονταν σε βιβλικά κείμενα, αλλά και σπασμένα πήλινα αγγεία με ελληνικές επιγραφές για τους μοναχούς.

Το μνημείο έχει κατασκευαστεί σταδιακά μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ. και μέχρι τώρα έχει ανασκαφεί ένα ερημητήριο, μια εκκλησία, λειτουργικοί χώροι, δύο κελιά, μια τραπεζαρία-κουζίνα, μια αίθουσα και άλλα τέσσερα δωμάτια.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest