Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πάσχα στο χωριό: «Παγώνει» η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πάσχα στο χωριό: «Παγώνει» η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για το θέμα του Πάσχα, με κυβέρνηση και ειδικούς να έχουν δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Τα κρούσματα που κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα προκάλεσαν δισταγμούς.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό το «Πάσχα στο χωριό» να μην το κάνουμε ούτε φέτος.

Οι σκέψεις της Επιτροπής για τις μετακινήσεις το Πάσχα

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, δεν μπορούμε να το προκαταβάλουμε», είπε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Τόνισε, επίσης, πως δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη για το θέμα.

Σημειώνεται ότι κατά τον ίδιο στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει «εύθραυστη σταθεροποίηση» και πως «ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%».

Στην Αττική, δε η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης όπως επισήμανε προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μέσα στην εβδομάδα μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης σήμερα.

Από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως για να πρώτα πρέπει «να σταματήσει η μεγάλη είσοδος ασθενών στα νοσοκομεία» και στη συνέχεια να δούμε νέα χαλάρωση των μέτρων. «Καλώς δεν θέλει να δεσμευτεί η Επιτροπή από τώρα για το Πάσχα. Είναι σωστό να δούμε πως θα εξελιχθεί πρώτα η κατάσταση» συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν είναι ασφαλές να μαζευτούμε στα διαμερίσματα ούτε σε μια αυλή σε ένα χωριό 20 άτομα. Η ελευθερία που πρέπει να έχουμε είναι ελευθερία εν μέσω πανδημίας».

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης είπε ότι «ή θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και το Πάσχα, όπου στην ουσία, στα αστικά κέντρα, το ένα σπίτι θα καλέσει το άλλο, ή τρεις οικογένειες μαζί σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν να φάνε, ή θα επιτρέψουμε την -ας το πούμε- αραίωση των αστικών κέντρων και να επιτρέψουμε στον κόσμο να πάει στα εξοχικά του, στα χωριά του, όπου κατά κανόνα θα ζήσει ένα Πάσχα σε εξωτερικό χώρο και να τον προτρέψουμε, πηγαίνοντας εκεί, να επιδείξει μια συμπεριφορά ασφαλέστερη με self test και, βεβαίως, με μεγάλη προσοχή».