Πρίγκιπας Φίλιππος: Σήμερα η κηδεία - Η σημαία που θα τον σκεπάσει θα έχει ελληνικό χρώμα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σήμερα η κηδεία - Η σημαία που θα τον σκεπάσει θα έχει ελληνικό χρώμα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο θα πουν το μεσημέρι του Σαββάτου τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το γύρο των ΜΜΕ κάνει το γεγονός ότι Γουλίαμ και Χάρι δεν θα είναι δίπλα - δίπλα κατά τη διάρκεια της πομπής για να συνοδεύσουν τον παππού τους στην τελευταία του κατοικία.

Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν μετά την δημοσίευση του σχεδιαγράμματος της πομπής από το παλάτι.

Σύμφωνα με αυτό τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν όλα πίσω από το φέρετρο. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα περπατήσουν στην πρώτη σειρά, ακολουθούμενοι από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τον πρίγκιπα Άντριου.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ και, όπως έγινε γνωστό, το φέρετρό του θα φέρει και… χρώμα Ελλάδας, δεδομένης της σχέσης του με τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το BBC, πάνω στο φέρετρο θα υπάρχει η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη ζωή του, από την ελληνική του κληρονομιά έως τους βρετανικούς τίτλους του.

Στο φέρετρο θα τοποθετηθεί, επίσης, ένα στεφάνι με λουλούδια.

Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν.

Η οικογένεια Μαουντμπάτεν θα εκπροσωπείται στη σημαία, όπως και η Ελλάδα, για την οποία αντιστοιχεί ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο. Θα υπάρχει, επίσης, το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου, δούκας της οποίας έγινε με τον γάμο του με την βασίλισσα.