Μετακίνηση εκτός νομού - Πρωτομαγιά: 5 λόγοι που θα περάσετε «αέρα» τα διόδια

Μετακίνηση εκτός νομού - Πρωτομαγιά: 5 λόγοι που θα περάσετε «αέρα» τα διόδια

Συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εκτός νομού και την Πρωτομαγιά προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Δεν θα μπορέσουν οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων να κάνουν Πρωτομαγιά στα χωριά αφού συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού.

Η απαγόρευση ισχύει προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα διασποράς στην περιφέρεια.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως σύμφωνα με τις την τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις επιτρέπονται για συγκεκριμένους μόνο λόγους.

Πότε επιτρέπεται η εκτός νομού μετακίνηση - Τα δικαιολογητικά

Οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού μόνο για τους εξής λόγους:

Για μετάβαση προς την εργασία και επιστροφή με τη σχετική βεβαίωση

Για λόγους υγείας και συγκεκριμένα για μετακίνηση σε δομή δημόσιας υγείας με πιστοποίηση και έγγραφο της δομής. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας με την κατοχή πιστοποίησης, δηλαδή βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Μετάβαση σε κηδεία. Ο πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί του πέραν της βεβαίωσης κίνησης, και: ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής. Να σημειωθεί πως συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που είναι σε διάσταση και είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Ο μετακινούμενος γονέας θα πρέπει να έχει μαζί του α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

1.Κάθε μετακίνηση θα πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως αναγκαίο χρόνο.

2.Τα στοιχεία που προσκομίζονται πιστοποιούν τον χρόνο αναχώρησης και τον χρόνο επιστροφής.

3.Σε περίπτωση μετακίνησης περισσοτέρων προσώπων με το ίδιο μέσο, ο επιτρεπόμενος λόγος μετακίνησης πιστοποιείται ως προς καθένα από τα μετακινούμενα πρόσωπα.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest