Ζωολογικός κήπος είχε ανθρώπους αντί για ζώα! Ένας εξ αυτών ήταν ο προπάππους του Καρεμπέ

Ζωολογικός κήπος είχε ανθρώπους αντί για ζώα! Ένας εξ αυτών ήταν ο προπάππους του Καρεμπέ

Κριστιάν Καρεμπέ: Συγκλονίζει η αποκάλυψη στη Γερμανία ότι ο ζωολογικός κήπος του Χάγκενμπεκ, πέρα από τον ζώα, είχε και ανθρώπους προς έκθεση στο κοινό. Ένας εξ αυτών ήταν ο προπάππους του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ανακάλυψε ότι ένας από τους φυλακισμένους στο πάρκο ήταν ο προπάππους του.

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε δηλώσεις του στο NDR, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ένιωθαν σαν σκλάβοι. Ήταν σκληρό για εκείνους» και καλεί έναν από τους πιο διάσημους ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία να αντιμετωπίσει το παρελθόν.

Ο προπάππους του Κριστιάν Καρεμπέ, Ουίλι, κι άλλα 30 άτομα (ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά) εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα.ndr.de

Ο Καρεμπέ ζήτησε από τους υπευθύνους να μιλήσουν ανοικτά για όσα έζησε το 1931 ο προπάππους του, Ουίλι κι άλλα 30 άτομα (ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά) από την περιοχή της Νέας Καληδονίας. Τότε με πρόσχημα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους πήγαν στο Παρίσι, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1998 να τονίζει ότι: «Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης».

Τελικά, τους πήγαν στον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της Γαλλίας και στη συνέχεια στον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών». Στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα.

Ο ζωολογικός κήπος του Αμβούργου δυσκολεύεται να αποδεχθεί τα όσα έγιναν πριν από 90 χρόνια. Μάλιστα, το NDR ζήτησε να συναντηθεί με τους υπευθύνους, ωστόσο εκείνοι απάντησαν με μεγάλη καθυστέρηση και ήθελαν να μην υπάρχουν κάμερες. Ως εκ τούτου, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ…

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έκανε σχετικό instastory για το θέμαInstagram: @christiankarembeu98

Πηγή: Newsbomb.gr