Οι προϋποθέσεις των Ουκρανών για επίτευξη συμφωνίας με τους Ρώσους

Οι προϋποθέσεις των Ουκρανών για επίτευξη συμφωνίας με τους Ρώσους

Η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων είναι κρίσιμα ζητήματα διαπραγμάτευσης για τον Ζελένσκι, προκειμένου να έχει θετικό αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση με τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων είναι κρίσιμα ζητήματα διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του RT.

Η Ουκρανία κατονομάζει βασικά σημεία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία

Το βασικό ερώτημα των διαπραγματεύσεων για το Κίεβο είναι η επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος, ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου Ζελένσκι καθώς ξεκινούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία.

Η αντιπροσωπεία του Κιέβου έφτασε τη Δευτέρα στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία ήρθε με δύο ελικόπτερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Το πρωί της Δευτέρας, το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δημοσίευσε μια φωτογραφία της αίθουσας για τις διαπραγματεύσεις, ανακοινώνοντας ότι ο χώρος προετοιμάστηκε.

Η ρωσική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, βοηθό του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και πρώην υπουργό Πολιτισμού, έφτασε στο Γκόμελ, στην ανατολική Λευκορωσία, το Σάββατο.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αρχικά αρνήθηκαν να στείλουν αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία, με το επιχείρημα ότι ήταν ακατάλληλο να γίνουν συνομιλίες στη χώρα, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούσαν το έδαφός της για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Το Μινσκ αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του συμμετείχαν στη ρωσική επιχείρηση.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Volodymyr Zelensky της Ουκρανίας και Alexander Lukashenko της Λευκορωσίας το Σάββατο, το Κίεβο συμφώνησε στις συνομιλίες. Ωστόσο, η άφιξη της ουκρανικής ομάδας καθυστέρησε περαιτέρω λόγω υλικοτεχνικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε την Κυριακή ότι «δεν πιστεύει πραγματικά» ότι οι διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν καρπούς, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήταν «μια ευκαιρία, όσο μικρή κι αν είναι, να αποκλιμακωθεί η κατάσταση».