Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τραγωδία στο χωριό Σαρτανά, πληροφορίες για ακόμα 2 νεκρούς Ελληνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τραγωδία στο χωριό Σαρτανά, πληροφορίες για ακόμα 2 νεκρούς Ελληνες

Ακόμα δύο Έλληνες ομογενείς φέρεται πως είναι νεκροί στο χωριό Σαρτανάς της περιφέρειας της Μαριούπολης στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το MEGA.

Δύο άνθρωποι ελληνικής καταγωγής έπεσαν νεκροί στο χωριό Σαρτανά σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν επιβεβαιώνει ;ότι σκοτώθηκαν δύο Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά, το οποίο ισοπεδώθηκε. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες στα μέτωπα.

Ο τραγικός απολογισμός των ρωσικών βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολη, έφτασε τους δέκα νεκρούς Έλληνες ομογενείς. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, για τον θάνατο ακόμη τεσσάρων Ελλήνων οι οποίοι χάθηκαν στους βομβαρδισμούς το βράδυ του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ρωσίας

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην απάντησή του προς την ρωσική πρεσβεία της Αθήνας, η οποία αρνήθηκε νωρίτερα τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαρτανά.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ότι αυτές τις ενέργειες «τις καταδικάζουμε απερίφραστα», ενώ καταλήγει: «Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Παράλληλα ξεκινούν οι συνομιλίες για την ειρήνη, αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Τόσο στο Κίεβο που βρίσκεται υπό πολιορκία, όσο και σε Ζίτομιρ, Χάρκοβο, Ντνίπρο, Τσερκάσι, Βίνιτσα και Τσερνίχιβ οι σειρήνες χτυπούν από το πρωί, καλώντας τους πολίτες να βρουν καταφύγιο αφού φοβούνται αεροπορικές επιδρομές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr