Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Αθήνα

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Αθήνα

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο ΕΟΔΥ με αφορμή πιθανό κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας παιδίατρος κάλεσε στον ΕΟΔΥ και ανέφερε πως ένα παιδί που παρακολουθεί στην Αθήνα ηλικίας περίπου εννέα ετών παρουσίασε αυξημένους ηπατικούς δείκτες.

Μάλιστα το παιδί είχε εκδηλώσει συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζοντας και πυρετό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον βρίσκεται στο σπίτι του, είναι καλά στην υγεία του ενώ έχουν υποχωρήσει οι ηπατικοί δείκτες. Πιθανότατα δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας.

Όμως ο ΕΟΔΥ κάνει μία σειρά από εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο. Οι πρώτες εξετάσεις είναι αρνητικές ενώ αναμένονται και οι επόμενες προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ κρούσμα της ηπατίτιδας σε παιδιά που εμφανίζεται σε έξαρση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Όλοι οι φορείς της Υγείας έχουν ενημερωθεί εάν υπάρξει συμπτωματολογία σε παιδιά να έρχονται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και υπάρχει πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο εάν χρειαστεί.