Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης

Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης

Φτωχότερη είναι από σήμερα η εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα καθώς έφυγε από τη ζωή ο εξαιρετικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Υπήρξε στενός συνεργάτης γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου και ο Σωτήρης Γκορίτσας, βάζοντας την καλλιτεχνική του υπογραφή σε αγαπημένες ταινίες όπως το «Βαλκανιζατέρ».

Είχε επίσης εργαστεί για τη δημιουργία των ταινιών «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη» και «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου.

Παράλληλα εργάστηκε και στην τηλεόραση για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας».

Επιπλέον, η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχε τίτλο «Lucy» και συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.
Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του: «Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη.Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του.»