Ουκρανία: Στόχος και πάλι το Κίεβο! Επίθεση με πυραύλους από τη Ρωσία (vid)

Ουκρανία: Στόχος και πάλι το Κίεβο! Επίθεση με πυραύλους από τη Ρωσία (vid)

Φαίνεται ότι το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας προκαλεί αντίποινα από τους Ρώσους που εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις κατά του Κιέβου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας σήμερα το πρωί. «Πολλές εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσένκιβ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στη θέση τους. Λεπτομέρειες αργότερα» έγραψε στο Telegram.

Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είδαν καπνό μετά τις εκρήξεις και σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να έχει σημάνει αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο. Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Eίναι η πρώτη φορά που το Κίεβο «χτυπιέται» εδώ και πολλούς μήνες και οι εκρήξεις φαίνεται επίσης να είναι πολύ πιο κεντρικές από τα ρωσικά χτυπήματα που σημειώθηκαν νωρίτερα στον πόλεμο. Υπάρχουν επίσης αναφορές για επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Ντνίπρο, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και τη Ζαπορίζια.

Τα χτυπήματα στην ουκρανική πρωτεύουσα σημειώνονται δύο ημέρες αφότου η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία καταστράφηκε σε έκρηξη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να προεδρεύσει σήμερα (10/10) σε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του για να συζητηθεί η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Προηγουμένως κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στη γέφυρα σε μία «πράξη τρομοκρατίας», τονίζοντας οτι οι δυνάμεις πληροφοριών της Ουκρανίας είχαν στόχο να καταστρέψουν ένα κρίσιμο κομμάτι της πολιτικής υποδομής της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι λένε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη στη γέφυρα Κερτς το Σάββατο, καθώς βρίσκονταν σε ένα κοντινό αυτοκίνητο όταν ανατινάχθηκε ένα φορτηγό.

Πηγή: Newsbomb.gr