Τρομοκρατική επίθεση σκόρπισε τον θάνατο στην Κωνσταντινούπολη

Τρομοκρατική επίθεση σκόρπισε τον θάνατο στην Κωνσταντινούπολη

Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής. 

«Οσμή τρομοκρατίας» πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και στον πιο κεντρικό της δρόμο, την πολυσύχναστη και τουριστική Λεωφόρο Ιστικλάλ, «βλέπει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην πρώτη του - λακωνική - δήλωση για το γεγονός, ανέφερε: «Οι προσπάθειες να καταβάλουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος με τρομοκρατία δεν θα έχει επιτυχία, όπως δεν είχε και μέχρι τώρα. Υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια γυναίκα που έπαιξε ρόλο».

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς μετά την έκρηξη της βόμβας στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης, αναφέρουν ότι είναι τουλάχιστον 6 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 53.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο τον social media, δείχνουν πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία να φτάνουν στο σημείο.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης, όμως πληροφορίες μιλούν για τσάντα με εκρηκτικά.

Λόγο για νεκρούς έκανε πρώτος ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Σήμερα, υπήρξε μια έκρηξη στην Ταξίμ και τον δρόμο Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέιογλου. Η Αστυνομία, οι διασώστες και οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί. Θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr