Το σεξ εκτός γάμου θα οδηγεί δια... νόμου στη φυλακή και τους τουρίστες!

Το σεξ εκτός γάμου θα οδηγεί δια... νόμου στη φυλακή και τους τουρίστες!

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε αυστηρούς νέους νόμους που θα ποινικοποιούν το σεξ εκτός γάμου. Οι ποινές θα αφορούν και στους τουρίστες που κατά εκατομμύρια ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο Μπαλί.

Οι αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι όσοι συλλαμβάνονται να κάνουν σεξ εκτός γάμου αντιμετωπίζουν έως και ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νόμοι θα ψηφισθούν αργότερα μέσα στους μήνες.

Ακόμα, θα απαγορευτεί δια νόμου και θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και 6 μήνες, η συμβίωση του ζευγαριού πριν το γάμο.

Οι νέοι νόμοι θα ισχύουν επίσης για αλλοδαπούς κατοίκους και τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων έως και ενός εκατομμυρίου Αυστραλών που επισκέπτονται το νησί για διακοπές στο Μπαλί κάθε χρόνο.

Ο νέος ποινικός κώδικας αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Δεκεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας, Έντουαρντ Ομάρ Σαρίφ Χιάριτζ.

Ο νόμος μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για τα ανύπαντρα ζευγάρια να κάνουν check in σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το προσχέδιο έχει την υποστήριξη ορισμένων ισλαμικών ομάδων σε μια χώρα όπου ο συντηρητισμός αυξάνεται, αν και οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι αντιστρέφει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την πτώση του αυταρχικού ηγέτη Σουχάρτο το 1998.

Ένα προηγούμενο προσχέδιο του κώδικα επρόκειτο να ψηφιστεί το 2019, αλλά πυροδότησε πανεθνικές διαμαρτυρίες.

Οι ειδήσεις για τους νέους νόμους προκάλεσαν γρήγορα οργή με τις διαμαρτυρίες που αναμένεται να παραμείνουν στο πλευρό

«Πάμε πίσω... οι κατασταλτικοί νόμοι θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί, αλλά το νομοσχέδιο δείχνει ότι τα επιχειρήματα των μελετητών στο εξωτερικό είναι αληθινά, ότι η δημοκρατία μας είναι αναμφισβήτητα σε παρακμή», δήλωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ινδονησία Ουσμάν Χαμίντ.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι νέοι νόμοι θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εικόνα της Ινδονησίας ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού.

Πηγή: DailyMail

Photo Source: Depositphotos.com