Τα νέα αυτόνομα τρακτέρ θα σας συναρπάσουν (video)

Τα σύγχρονα τρακτέρ είναι εξοπλισμένα αν όχι με την τελευταία σίγουρα με την προ- τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας.

Έτσι μπορούν να διαθέτουν GPS προκειμένου να καταμετρούν αυτόματα εκτάσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών ή σύνδεση με τον διαδίκτυο προκειμένου ο χειριστής τους να ενημερώνεται άμεσα π.χ. για τον καιρό.

Το μέλλον όμως και των τρακτέρ αναμένεται πολύ διαφορετικό από το παρόν και το παρελθόν, καθώς σίγουρα θα εξακολουθούμε να τα βλέπουμε στα χωράφια, αλλά μπορεί να μη βλέπουμε τους γεωργούς. Τουλάχιστον με την πρώτη ματιά, καθώς οι εργασίες θα γίνονται σε μεγάλο βαθμό με την βοήθεια της αυτόνομης τεχνολογίας.
Με βάση αυτήν την προσέγγιση λοιπόν η CNH Industrial παρουσίασε στον Iowa των ΗΠΑ και στα πλαίσια της έκθεσης Farm Progress Show δύο αυτόνομα πρωτότυπα τρακτέρ. Το ένα βασίζεται στα Case IH Magnum και το άλλο στο New Holland T8 NHDrive, έχουν ισχύ 420 ίππων και είναι εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, έτσι ώστε να προσδιορίζεται με ακρίβεια η θέση τους στο εκάστοτε χωράφι.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε τις φωτογραφίες των αυτόνομων τρακτέρ στο www.cnn.gr.