Απίστευτο! Απολύμαναν και τις πυραμίδες (video)

Οι πυραμίδες στη Γκίζα πέρασαν από… απολύμανση λόγω κορονοϊού.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς τα κρούσματα και τα θύματα αυξάνονται καθημερινά. Από το γεγονός αυτό δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Αίγυπτο, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού, έγινε απολύμανση και στις πυραμίδες της Γκίζας! Με την περιοχή να είναι κλειστή για το κοινό, εργάτες με μάσκες και γάντια, σκούπισαν τις σκάλες και ψέκασαν αντισηπτικό στους διαδρόμους.

Φυσικά όλα έγιναν υπό την επίβλεψη του διευθυντή των μνημείων των πυραμίδων, ενώ τα αντισηπτικά εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας πριν χρησιμοποιηθούν, τόσο για την προστασία των εργατών, όσο και των μνημείων. Μάλιστα, απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, ακόμα και τα μηχανήματα ακτινογραφιών και το ταχυδρομείο.

Απολύμανση έγινε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Κοιλάδα των Βασιλέων, καθώς και σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά μέλη. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με την Αίγυπτο να καταγράφει περίπου 500 κρούσματα και 23 θανάτους έως τώρα.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.