Παράδοση με μακάβριο παρελθόν επέστρεψε λόγω κορονοϊού (photos+video)

Χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Μία παράδοση που είχε να εμφανιστεί σχεδόν δύο αιώνες αναβιώνει το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία και κυρίως στην περιοχή της Φλωρεντίας και της Τοσκάνης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας για τον κορονοϊό.

Η παράδοση ονομάζεται «Παράθυρα κρασιού» και έχει ένα μακάβριο παρελθόν, το οποίο… έρχεται από την εποχή του Μεσαίωνα. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη παράδοση, ταβέρνες και καταστήματα άνοιγαν μικρές τρύπες στους πέτρινους τοίχους, προκειμένου να πουλήσουν τα κρασιά στους πελάτες.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ακριβής μετάφραση του «buchette del vino», όπως ονομάζεται η παράδοση στην Ιταλία, είναι «τρύπες κρασιού». Η συγκεκριμένη παράδοση έρχεται από το 1600 και είχε… επιβιώσει από τον «μαύρο θάνατο», την πανδημία που για περίπου 300 χρόνια είχε καταστροφικές συνέπειες στον πληθυσμό της Γης.

Το τελευταίο διάστημα, η συγκεκριμένη παράδοση έχει επιστρέψει, κυρίως στην Φλωρεντία και στις περιοχές της Τοσκάνης, καθώς πολλά μαγαζιά και ταβέρνες βρήκαν τον τρόπο για να συνεχίσουν να… λειτουργούν εν μέσω καραντίνας.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery και το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες Εύβοια: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά δέντρο στη Χαλκίδα (video)

«Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει»! Συγκλονιστικά βίντεο απ' τη Θεομηνία στο Μπούρτζι

Απίστευτο! Kάνει... βουτιά στα ορμητικά νερά της βροχής (video)