«Αναζητώντας κίτρινες πρίμουλες»: Ψάχνοντας το λουλούδι του Δαρβίνου

Αυτή την άνοιξη, μια μεγάλη ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη μεγαλύτερη εκστρατεία παρατήρησης στο φυσικό περιβάλλον με τίτλο «Αναζητώντας κίτρινες πρίμουλες».

Ένα ανοιξιάτικο λουλούδι γνωστό και ως το λουλούδι του Δαρβίνου. Στην Ελλάδα φυτρώνει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Δίπλα στον δρόμο, στην άκρη του δάσους, κοντά σε αγρούς και σε λιβάδια.

Το κυνήγι του προς συγκέντρωση στοιχείων παρατήρησης που θα προκύψουν επιδιώκει η ευρωπαϊκή εκστρατεία. Η ιδέα είναι εξαιρετικά απλή και η διαδικασία πολύ ευχάριστη.

Οι ειδικοί αναμένουν πολλές απαντήσεις από το «λουλούδι του Δαρβίνου», καθώς θεωρείται δείκτης για τις αλλαγές που συντελούνται, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον.

Οι πρίμουλες είναι σημαντικές και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Βγείτε λοιπόν στη φύση, βρείτε μερικές πρίμουλες στείλτε τις φωτογραφίες σας.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest