Εκλογές 2023: Ποιο νέο υπουργείο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Σημαντικές αλλαγές και αναδιάταξη στα υπουργεία, εφόσον σχηματίσει και νέα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, γνωστοποίησε πως θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, αποκάλυψε και ένα από τα νέα υπουργεία, το οποίο σηματοδοτεί και τη «στροφή» της κυβερνητικής προσοχής, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Απαντώντας, λοιπόν, στο ερώτημα για το τι σχεδιάζει να αλλάξει σε πρόσωπα και δομές, εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός.

«Σήμερα έχουμε την πρόσθετη εμπειρία μιας τετραετίας στη διάρκεια της οποίας περάσαμε «διά πυρός και σιδήρου». Εχω διαπιστώσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα του επιτελικού κράτους, όπως έχω δει και τις αδυναμίες του, που πρέπει να διορθωθούν. Ναι, θα υπάρξει αναδιάταξη στα υπουργεία την επόμενη μέρα. Ηδη την προετοιμάζουμε.

Μία αλλαγή, για παράδειγμα, είναι η ίδρυση υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, το οποίο θα πάρει ουσιαστικά κομμάτια από το υφιστάμενο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενα κατεξοχήν «κοινωνικό» υπουργείο, δηλαδή, που θα επικεντρώνεται σε ειδικά προβλήματα τα οποία, όμως, έχουν ευρύτερες συνέπειες, όπως το δημογραφικό και η στέγη. Θα υπάρχουν, βέβαια, και άλλες αλλαγές, αλλά σας δίνω μια πρόγευση…».

Exit mobile version