Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ντόναλντ Τραμπ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την προσωρινή σύλληψή του και την απαγγελία κατηγοριών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ αρνήθηκε κάθε κατηγορία για της δικηγόρου του αναφορικά με τις 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς ο δικαστής αποφάισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής, ενώ δεν καταβλήθηκε ούτε εγγύηση.
Του απαγορεύτηκε, ωστόσο, να επικοινωνεί μέχρι το τέλος της δίκης με μάρτυρες της υπόθεσης.

Η εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, δικηγόρος Αλίνα Χάμπα, τόνισε έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι όπου οδηγήθηκε ο τέως πρόεδρος ότι ο ίδιος «αψηφά» τις κατηγορίες, δηλώνει και είναι αθώος και εξαπέλυσε πυρά για οργανωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης ενόψει των εθνικών εκλογών.

Η Χάμπα υποστήριξε ότι «αμέτρητα άλλα άτομα», συμπεριλαμβανομένης της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, διατήρησαν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, και «ακόμα δεν έχουν διωχθεί». Ανέφερε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «σύστημα δικαιοσύνης δύο μέτρων και σταθμών».

«Οι υπεύθυνοι αυτής της χώρας δεν αγαπούν την Αμερική. Μισούν τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η κραυγαλέα και ασυλλόγιστη εργαλειοποίηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης».

Exit mobile version