Φωτιά τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, με τις αναζωπυρώσεις να συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» για τις περιοχές Βενετσιάνικα και Πιτσινάδες, με κατεύθυνση προς το Λιβάδι, ενώ οι κάτοικοι και οι Αρχές παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό.
Τι μεταδίδει το ΕΡΤNews…
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα, υποστηριζόμενοι από 14 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις από τα ξημερώματα, ωστόσο οι δυνατοί και συνεχώς μεταβαλλόμενοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους. Οι κάτοικοι απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για περισσότερα εναέρια μέσα, καταγγέλλοντας καθυστέρηση στις χθεσινές ρίψεις.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η Πέγκυ Προύσαλη από το νησί, δυνατές αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έως τα ξημερώματα, ενώ η εικόνα παραμένει αποπνικτική, με τον καπνό να καλύπτει τα πάντα.
Ενεργά μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται, ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Βενετσιάνικα και Πιτσινάδες, με κατεύθυνση προς το Λιβάδι.
Σύμφωνα με τις αρχές, επιχειρούν 15 οχήματα, 34 πυροσβέστες, 14 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, που ξεκίνησαν ρίψεις από τα ξημερώματα.
«Έχει καεί αρκετό μέρος του νησιού, κυρίως αγροτοδασική έκταση», ανέφερε ο ρεπόρτερ, προσθέτοντας πως υπάρχουν ζημιές σε τουλάχιστον τρία χωριά, τα οποία αναμένεται να επισκεφθούν τα συνεργεία καταγραφής τις επόμενες ώρες.
Η φωτιά ξεκίνησε χθες στις 9:30 το πρωί κοντά στο Νοσοκομείο Κυθήρων, ακολουθώντας σχεδόν την ίδια διαδρομή με την πυρκαγιά του 2017, αλλά προκαλώντας αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερη καταστροφή.
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις