Στα περίχωρα της Πάτρας, πλέον, η πύρινη λαίλαπα, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να προκαλεί τεράστια καταστροφή.
Συνεχή μηνύματα εκκένωσης από το 112, εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Μέσω 112 δόθηκε, ακόμα, εντολή εκκένωσης για 4 οικισμούς, προς Πάτρα:
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αρόη #Διάκου #Γηροκομείο και #Λυκόχορο #Πατρών απομακρυνθείτε προς το κέντρο της #Πάτρας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 13, 2025
«Για καθαρά προληπτικούς λόγους και ενώ δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αποφάσισα να εκκενώσουμε τον “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Παίδων της Αχαΐας. Ήδη τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σχεδόν φθάσει και θα παραλάβουν 8 ασθενείς, ενώ και επιπλέον 4 περιπατητικοί ασθενείς θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και όλη η επιχείρηση θα γίνει με τάξη και ασφάλεια» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο υπουργός.
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις