GFS: Τρελή τάση για πολικό ψύχος και χιόνια στην Αθήνα (photos)

Σενάριο για την απόλυτη επαναφορά του χειμώνα, «βλέπει» το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο...

Το GFS στο απογευματινό τρέξιμο του Σαββάτου επαναφέρει ένα σενάριο άκρως χειμωνιάτικο για την περίοδο 19-22 Φεβρουαρίου με την κάθοδο πολικής προέλευσης αερίων μαζών και στη χώρα μας και τα χιόνια να φτάνουν και στην Αθήνα.

Φυσικά, μιλάμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως από τρέξιμο σε τρέξιμο αυτή η τάση κάνει την επανεμφάνισή της και μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται τα προγνωστικά δεδομένα να ξεκαθαρίσουν, ώστε να φανεί αν στις 20 του Φλεβάρη θα δει η Αθήνα άσπρη μέρα, όπως σήμερα προβλέπει το GFS.

Δείτε τον σχετικό χάρτη χιονόπτωσης για τις 20 Φεβρουαρίου…

Το σενάριο του GFS προβλέπει για τις 20 Φεβρουαρίου την κάθοδο πολικής προέλευσης αερίων μαζών στη χώρα μας (μωβ αποχρώσεις). Δείτε τον σχετικό χάρτη.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγα 24ωρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, είχε τονίσει πως μετά τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να σπάσει ο πολικός στρόβιλος και να έρθουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες και στην Ευρώπη, λόγω Αιφνίδιας Στρατοσφαιρικής Θέρμανσης, ενώ και ο Σάκης Αρναούτογλου αφήνει μέρες τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο μετά τις 15 Φλεβάρη να έχουμε κατεβασιές ψυχρών μαζών και προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Επαναλαμβάνουμε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια τάση και μόνο στην παρούσα φάση, αφού απομένουν δέκα μέρες έως τις 20 Φλεβάρη και δεδομένα πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο ή και προς το χειρότερο…

Exit mobile version