Η συνάντηση Τσίπρα – Βαρουφάκη και η διάψευση που δεν… έπεισε!

Σάλος εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τη διαρροή της συνάντησης Τσίπρα - Βαρουφάκη στο Σούνιο...

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να υποδέχεται Πρωτομαγιά στο Σούνιο τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο η θύελλα που ξέσπασε εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει φουντώσει για τα καλά.

Είναι αλήθεια πως οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις και από τα δύο πολιτικά στρατόπεδα, επιμένουν πως η συνάντηση έγινε και δήλωναν από την πρώτη στιγμή σίγουροι για τη διάψευση αν θα προέκυπτε η διαρροή.

Ωστόσο, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις στην ανάγνωση και μόνο της διαρροής της συνάντησης ήταν σοβαρές, κυρίως από στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την αντίπαλη, στον Αλέξη Τσίπρα, εσωκομματική πτέρυγα.

Και καθώς φαίνεται η διάψευση του προέδρου Τσίπρα μάλλον δεν κατόρθωσε να χαμηλώσει την ένταση της φωτιάς στο κόμμα, αφού δεν είναι λίγοι, το αντίθετο μάλιστα, είναι πάρα πολλοί, όσοι απορούν με την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσιπρα.

Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει ισότιμο συνομιλητή του παραμονές των εκλογών τον Βαρουφάκη που τάσσεται υπέρ της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές;

Πώς είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να επιθυμεί την κυβερνητική σύμπραξη σε μια ακόμα και κυβέρνηση ηττημένων με τον εκφραστή του κλεισίματος τραπεζών και χρηματιστήριου, της επιστροφής στη δραχμή και την εμφάνισης της… Δήμητρας.

Αυτές τις απορίες εξέφραζαν τα στελέχη, ακόμα και πολύ κοντά στον πρόεδρο Τσιπρα, στην Κουμουνδούρου, απορίες που φυσικά απασχολούν και αν μη τι άλλο προβληματίζουν έντονα τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Τα ερωτηματικά για την έως τώρα στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Βαρουφάκη πληθαίνουν, αφού κανένας πλέον δεν μπορεί να γνωρίζει στο πού πραγματικά αποσκοπεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνήθως, λένε όσοι κινούνται χρόνια στην πολιτική, η επίσημη διάψευση είναι η πιο άμεση επιβεβαίωση μιας ανεπίσημης συνάντησης.

Πολύ σύντομα θα φανεί, αν και τι τελικά προσδοκά ο Αλέξης Τσιπρας από τη συνεργασία με τον Βαρουφάκη, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκπλήξεις είμαι δυσάρεστες, κυρίως όταν κάνεις λογαριάζει χωρίς τον… ξενοδόχο και αγνοεί τον… ψηφοφόρο.

 

Exit mobile version